A TOP-5.1.2-15-VE1-2016-00004 munkaerőpiaci programok megvalósításának forrása az ESZA és a nemzeti társfinanszírozás által biztosított összeg.

A program keretében létrejövő paktum olyan helyi foglalkoztatási és gazdasági együttműködések, melyek célja a tartós, fenntartható, lehetőleg piaci alapon működő foglalkoztatás, az együttműködés által a keresletnek megfelelő munkaerő biztosítása, az adott térségben munkát vállalni szándékozó álláskereső hátrányos helyzetű személyek, inaktívak és közfoglalkoztatottak foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedésének támogatása.

Az intézkedés közvetlen célja helyi foglalkoztatási együttműködések (paktumok) képzési és foglalkoztatási programjainak támogatása, tevékenységi körük, eredményességük, hatékonyságuk növelése, továbbá a foglalkoztatás helyi szintű akciótervek megvalósításával való bővítése, az álláskeresők munkához juttatása.

Pápa Város Önkormányzata konzorciumban a Veszprém Megyei Kormányhivatallal és a Nemzetközi Tehetséggondozó Alapítvánnyal 900 millió forint támogatásban részesült a projekt végrehajtására, melynek eredményeként a projekt keretében összesen 583 főt terveznek bevonni a munkaerő-piaci tevékenységekbe. A járási paktumiroda feladata többek között, hogy információt adjon a munkaadók és a munkavállalók számára a foglalkoztatási paktum keretében elérhető programokról, szolgáltatásokról, tanácsadással segítse az álláskeresőket, és biztosítsa a konzorcium tagjai, a paktumszervezet tagjai és a célcsoport közötti kommunikációt.

A helyi paktum leírása:

Kódszám: TOP-5.1.2-15-VE1-2016-00004

Projekt címe: „Foglalkoztatási együttműködések a pápai Járásban”

Támogatási Szerződés aláírása: 2017. május 5.

Támogató: Európai Szociális Alap vissza nem térítendő támogatást nyújt

A projekt megvalósításának időszaka: 2017. június 1- 2021. február 28.

Megvalósítók:

– Pápa Város Önkormányzata (projektgazda)

– Veszprém Megyei Kormányhivatal

– Nemzetközi Tehetséggondozó Alapítvány

Támogatás összköltsége: 900 000 000 Ft